Kapper

PC & Plaats: 2131 PZ Hoofddorp
Adres:
Nova College Paxlaan 26 (route)
Telefoon: 023 530 3200

Website:
https://www.novacollege.nl/opleidingen/alle-opleidingen/kapper/#Praktische-info
Contactpersoon MGE:
Benno Dijkman
E-mail: bdijkman@novacollege.nl

Beroepen

  • kapper

Over werken als kapper
(locatie Nova Hoofddorp)

Houd je ervan om met je handen te werken en creatief bezig te zijn? Word je blij van mensen mooier maken, afwisseling, gezelligheid? Droom je ervan om een (eigen) salon te runnen of de wereld al knippend over te reizen? Of wil je liever achter de schermen werken bij televisie of modeshows?

Dan is het kappersvak misschien wel iets voor jou!

Als kapper verzorg je de haren van klanten. Hieronder valt onder andere het wassen, knippen en verven van het haar. Er zijn ook kappers die gespecialiseerd zijn in het knippen van bijvoorbeeld gekruld haar, mannen of black hair.

Als kapper is het erg belangrijk dat jij hygiëne hoog in het vaandel hebt staan, dat je uiterst zorgvuldig te werk gaat en kwaliteitsbewust bent. Je hebt een dienstverlenende en klantgerichte houding en luistert altijd naar wat de klant wil hebben. Jij bent pas tevreden wanneer de klant dit ook is.

Op 13 maart mag je een dagdeel meelopen op het Nova College in Hoofddorp bij de kappersopleiding. Daar kun je ervaren of jouw beeld van het beroep klopt en of dit werk later misschien wel iets voor jou is. Let op! Meelopen op maandag 13 maart om 9.15 Nova College locatie Paxlaan 26.