KLM Dutch Airlines E & M

PC & Plaats: 1117 NA Schiphol East, Schiphol

Adres: Bataviaweg Building 404, SPL/TQ 1117 (route)
Telefoon:   0642850055 

Website: www.afiklmem.com 

Contactpersoon MGE:  Sabine en Charell  
E-mail: coordinatie.ambassadeurs.en.events.em@klm.com

Beroepen

Over KLM Dutch Airlines Engineering & Maintenance

Wil je meelopen bij dit bedrijf, zorg dan dat je een geldig ID-kaart of paspoort bij je hebt. Anders kun je niet meelopen.

Heb jij interesse in techniek en steek jij graag je handen uit de mouwen? Kies dan een opleiding waarmee je aan de slag kunt bij KLM Engineering en Maintenance (KLM E&M)! Bij E&M onderhouden en inspecteren we de vliegtuigen van KLM en van meer dan 200 andere vliegmaatschappijen over de hele wereld. Samen houden wij deze toestellen in topconditie. 

Wat kun je bij E & M doen?

Een groot deel van ons team bestaat uit techneuten, zoals monteurs, lassers, plaatwerkers en schilders. Om dit werk te doen heb je een technische opleiding nodig. De monteurs die gespecialiseerd zijn in vliegtuigonderhoud en het onderhoud aansturen noemen we GWK’s: grondwerktuigbouwkundigen. Daarnaast werken er bij ons allerlei ondersteunende collega’s die het vliegtuigonderhoud mogelijk maken. Denk aan het onderhouden van de goede relatie met onze klanten, het zo efficiënt mogelijk inplannen van onderhoud of het regelen dat de juiste onderdelen altijd op voorraad zijn. 

Het werk

Het vliegtuigonderhoud gaat over het allergrootste en het allerkleinste. Over onderhoud aan het hele vliegtuig, maar ook aan tienduizenden kleinere, onmisbare onderdelen. XXL techniek met XXL precisie, noemen we dat. We sleutelen aan motoren, vervangen wielen en remmen, onderhouden de cabine, repareren beschadigingen aan de romp en checken of technische systemen goed functioneren. En ga zo maar door. Het werk is divers en je staat elke dag voor nieuwe uitdagingen, waardoor een echte techneut nooit is uitgeleerd. Welke opleiding?

Hieronder staat een aantal van de opleidingen waarmee je aan de slag kunt bij KLM E&M. 

Onderhoudsfuncties

- Mbo vliegtuigtechniek

- Mbo techniek & mechanica 

- Mbo werktuigbouwkunde

- Mbo elektrotechniek