Woonzorgcentrum Bornholm/Eijkenhove

PC & Plaats: 2133 AA Hoofdorp
Adres:  Bornholm 50 (route)
Telefoon:628786912

 Website: www.amstelring.nl
Contactpersoon MGE:  Rosario Selva Lopez
E-mail: rselvalopez@amstelring.nl

Beroepen

Over Woonzorgcentrum Bornholm

Bornholm is een verpleeghuis in Hoofddorp waar mensen met een chronische ziekte, bij ouderdom, revalidatie, dementie of ziekte van Parkinson veilig wonen. Het verpleeghuis vindt dat goede zorg ook liefdevol moet zijn. Cliënten kunnen rekenen op passende zorg, verpleging, behandeling en begeleiding. Dag en nacht wordt er gewerkt met vaste teams, zodat cliënten steeds vertrouwde gezichten zien. 

De ouderenzorg is gevarieerd. Je kunt onderzoeken wat jou het beste ligt. Kies voor een kleinschalige woonvorm, een verpleeghuis, revalidatieafdeling, zorghotel of de wijkzorg.  

Als verzorgende IG werk je vaak zelfstandig, maar je bent wel betrokken in een zorgteam. Samen met het team wordt een zorgplan opgesteld en uitgevoerd met betrekking tot de cliënt. In dit plan staat bijvoorbeeld wat de doelstellingen van de cliënt zijn en welke zorg jij moet verlenen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om medicatie, persoonlijke verzorging en dagbesteding van de cliënt. 

Als Helpende (plus) ben je er met hart en ziel voor de bewoners. Je richt je vooral op zorg en ondersteuning bij de ADL: wassen, aankleden, eten en drinken. Ook ondersteun je collega-verzorgenden en -verpleegkundigen bij verpleegtechnische handelingen. Als vanzelfsprekend vraag je regelmatig hoe bewoners zich voelen. Zie je een verandering of gaat er iets niet helemaal goed, dan deel je dat met je collega’s mondeling en/of schriftelijk.

Als verpleegkundige (mbo-4 verpleegkundige) stap je in de leefwereld van de cliënten thuis. Samen met de cliënt kijk je naar de zorgvraag en bespreek je waar ondersteuning nodig is om de cliënt zo goed mogelijk te helpen. Je bent contactpersoon en kijkt waar je mogelijk andere disciplines en/of hulpmiddelen kunt inzetten. Je zet je in voor het team en de taken daarom heen. Deze afwisseling maakt jouw werk als verpleegkundige uitdagend.