Soma College

PC & Plaats:  3847 LG Harderwijk
Adres:  Ceintuurbaan 2
Telefoon:  0341 – 499 100
Website: https://www.soma-college.nl
Contactpersoon MGE:  Hendri Reezigt
E-mail: hendri.reezigt@soma-college.nl

Het SOMA College in Hardeijk is de landelijke mbo-vakopleider voor de infra. In twee tot vier jaar leidt het SOMA College jongeren op tot Machinist Grond-, Water- en Wegenbouw (GWW), Allround monteur mobiele werktuigen, Technicus mobiele werktuigen, Uitvoerder, Landmeter, Vakman GWW of Straatmaker. De opleidingen worden aangeboden op niveau 2, 3 en 4. Leren in de praktijk staat bij het SOMA College centraal. Dit betekent praktijklessen met machines op het uitgebreide oefenterrein, practicumlessen in de werkplaatsen en beroepspraktijkvorming bij infrawerkgevers. Daarnaast krijgen deelnemers ook theoretische vakken. Hierdoor ontstaat een verantwoorde en stevige basis waarmee zij bij elk infrabedrijf aan de slag kunnen.

 Carrièremogelijkheden en toekomstperspectieven in de techniek en infra zijn uitstekend, er is tekort aan vakmensen want het aantal banen in techniek blijft groeien. Dit biedt je volop kansen!

Heb je gevoel voor voor techniek, passie voor de infra en voor jongeren die graag de handen uit de mouwen steken biedt het SOMA College dé vakopleiding.

Welke opleiding je ook kiest, de opleiding bestaat uit praktijklessen op het oefenterrein, practicumlessen in de werkplaatsen en beroepspraktijkvorming bij (infra)werkgevers. Daarnaast bevat de opleiding natuurlijk ook een theoriegedeelte. 

Het is een school die wat verder weg is,  maar er is een mogelijkheid om op kamers te gaan. Kijk het filmpje eens!