Spaarne Gasthuis
Hoofddorp

PC & Plaats: 2134 TM Hoofddorp
Adres: Spaarnepoort 1  (route)
Telefoon: (023) 224 0000/ 023-2241664
Website: https://spaarnegasthuis.nl/locatie/hoofddorp
Contactpersoon MGE:  Judith Bijma
E-mail: info@spaarnegasthuis.nl

             j.van.haeften@spaarnegasthuis.nl 

Beroepen

Over Spaarne Gasthuis Hoofddorp

Het Spaarne Gasthuis heeft verschillende locaties in de regio. Tijdens de Meet Greet Experience maak je een afspraak om mee te kijken op locatie Hoofddorp. 

Tijdens deze dag maak je kennis met het beroep verpleegkundige en doktersassistent. Voor beide beroepen volg je de opleiding aan het Nova College in Haarlem of Hoofddorp.


Als verpleegkundige weet je alles over het menselijk lichaam, voeding en verleen je de basiszorg aan de patiënten. Je beheert sociale vaardigheden en je kunt goed communiceren. Je kunt met verschillende soorten patiënten werken en daarom heb je ook verschillende mogelijkheden om te werken. Denk aan een ziekenhuis, verpleeg-verzorgingstehuis. Maar ook in de gehandicapten zorg of in de geestelijke gezondheidszorg.


Als doktersassistent ben je de eerste persoon met wie een patiënt in aanraking komt. Je zorgt voor een goed verloop van het spreekuur, ondersteunt de medisch specialist bij verrichtingen en adviseert patiënten. Ook doe je administratie en verzorg je de instrumenten die de specialist gebruikt. Daarnaast beheer je de agenda van de specialist wanneer mensen een afspraak willen maken.

Nu alvast een kijkje in het leven van een verpleegkundige of doktersassistent stagiair nemen? Kijk dan deze voorlichtingsvideo’s:

https://teamliz.cappagile.com/p/xEyKtf7x8Y6ytrH3dhoA3p1T/spaces/verpleegkunde-voorlichting-scholieren/chapters/de-opleiding-verpleegkunde-verpleegkunde-voorlichting-scholieren


https://teamliz.cappagile.com/p/xEyKtf7x8Y6ytrH3dhoA3p1T/spaces/doktersassistent-voorlichting-scholieren/chapters/opleiding-doktersassistent

Graag maken wij op 13 februari kennis met je en kun je al je vragen aan ons stellen. Tot dan!