KLM Dutch Airlines 

Groundservice/load control -Preparation & Boarding

PC & Plaats:  Schiphol
Adres: 
Telefoon:
Website:  https://www.klm.com/information/corporate/students-scholars
Contactpersoon MGE: 

 Load control: Priscilla.GroenewoudvanKuijk@klm.com

Bagage:  Farish.Jankipersad@klm.com

Passage: robert.boeren@klm.com      

Beroepen

Over KLM Dutch Airlines 

Bij Ground Services heb je alle afdelingen die met afhandeling te maken hebben, zoals passage (checkin), platform, tankdienst, sleepdienst. Load control, bagage etc. 

Bagage en load control werken samen met het ROC  van Amsterdam met de opleiding Aviation Operations. Passage met de opleiding dienstverlening. Als het werken in de Luchtvaart je aanspreekt dan kun je straks in het bedrijf meelopen. Je ontvangt dan uitleg, krijgt een wandeling door de vertrekhallen en het panaroma terras en wordt er uitleg gegeven over het instapproces.

Als Shiftleader Baggage services werk je bij de KLM-divisie Ground Services. In jouw rol als Shiftleader stuur jij alle medewerkers van Baggage Services aan en ben jij verantwoordelijk dat alle operationele processen van A tot Z vlekkeloos lopen. Jij bent verantwoordelijk voor de complete afhandeling van onze services: de efficiëntie, effectiviteit, veiligheid, kwaliteit en kosten. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor teamleden en team coördinatoren en je zorgt dat alles binnen de geldende wet-, regelgeving en richtlijnen gebeurt. 

KLM Baggage Services is een onderdeel van KLM Ground Services en verantwoordelijk voor de afhandeling van alle ruimbagage van KLM en haar partners. De afdeling omvat ongeveer 1000 medewerkers en handelt dagelijks 50.000 stuks bagage af (pre-corona).

Als Shiftleader Passage houdt in dat je verantwoordelijk bent voor de afdeling waar je op dat moment werkt, dit kan zijn: 

Vertrekhal van KLM, op de pieren waar KLM en Customer Airlines vluchten vertrekken, Ticket en transferbalies, KLM Lounges en de Aankomsthal. Zij  werken in het hart van de luchthaven op Schiphol centrum. Hierdoor ontmoeten wij dagelijks ontzettend veel collega’s en passagiers. Elke dag is anders en het contact met passagiers die reizen vanuit de hele wereld is ontzettend leuk. 

Lijkt het wereldje van reizen jou leuk? Dan ik dit misschien iets voor jou.

Load control is onderdeel van Apron Services binnen de divisie Ground Services.  Als Load Controller ben je verantwoordelijk voor het plannen van de belading van zowel narrowbody als widebody vliegtuigen, zodanig dat via de verdeling van de lading een optimale Weight and Balance wordt gerealiseerd. Dat doen ze voor de gehele KLM-vloot, dus zowel voor vluchten die vertrekken vanaf Schiphol als voor vluchten die vertrekken vanaf buitenstations. 

 De afdeling Load Control is te vinden het Operations Control Centre op Schiphol-Oost, het kloppende hart van de KLM-operatie, waar je deel gaat uitmaken van een team van professionals dat in wisseldiensten (24/7) een belangrijke bijdrage levert aan de KLM-vluchtuitvoering wereldwijd.