Tiener College

Tien en Meer

PC & Plaats: 2152BA, Nieuw-Vennep
Adres:
Dorpstraat 45 (route)
Telefoon: 0252 - 794 007

Website: www.10enmeer.nl/home
Contactpersoon MGE:
Jaimie Hooi
E-mail: info@10enmeer.nl

Beroepen

  • onderwijsassistente

  • leerkracht

Over Tien & Meer

10&Meer is een school met aandacht voor de brede ontwikkeling van de individuele leerling. Dit onderwijs is er voor leerlingen vanaf 10 jaar tot en met de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Het gaat dus om leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool en leerlingen uit de eerste twee tot drie jaren van het voortgezet onderwijs.


Tienercollege 10&Meer is er voor leerlingen vanaf 10 jaar die graag zo zelfstandig mogelijk willen leren. Dat gebeurt op een rustige, veilige plek waar wij basisonderwijs en voortgezet onderwijs met elkaar verbinden. Nieuwsgierigheid is de drijfveer voor het leren en de coaches stimuleren leerlingen om met een open houding naar de wereld te kijken. De ene leerling van 10&Meer kan sneller door de stof gaan, de ander zal juist extra tijd nemen om zich te ontwikkelen. Iedere leerling krijgt bij hen de kans zich in zijn eigen tempo te ontwikkelen en doet dat in samenwerking met klasgenoten, coaches, experts en ouders. Zo is er voor iedereen een eigen leerlijn met aandacht voor de wijze waarop de leerling het beste leert.

De onderwijsassistent ondersteunt de leerkracht in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Je begeleidt de kinderen en jongeren bij het leren en in hun ontwikkeling. Je biedt waar nodig individuele zorg en voert administratieve taken uit. Samen met de leerkrachten ben je verantwoordelijk voor een prettige en veilige leeromgeving. Wil je liever doorleren na je mbo-opleiding dan kun doorstuderen voor leerkracht op het hbo.